latinica  ћирилица
29/11/2022 |  13:00 ⇒ 17:35 | Аутор: РТРС

Лукач: САЈ подмлађен са 21 припадником; Часно да брину о безбједности грађана (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач честитао је данас новој генерацији припадника Специјалне антитерористичке јединице, те им поручио да поносно и часно носе своје црвене беретке и брину о безбједности грађана.
Припадници САЈ - Фото: РТРС
Припадници САЈФото: РТРС

У Центру за обуку Министарства унутрашњих послова, Лукач је данас истакао да је у Бањалуци промовисана Осма класа и да су додијељени сертификати полазницима који су успјешно завршили обуку за полицајца-специјалисту у САЈ-у.

Лукач је додао да је 21 полазник успјешно завршио ову веома захтјевну обуку и да они који нису, биће распоређени на друге послове унутар МУП-а.

Истакао је значај што је САЈ-а подмлађен са 21 новим припадником.

- Био сам један од првих припадника Специјалне јединице 1992. године када је она формирана, те након 30 година имамо генерације младих момака у САЈУ-у који у то вријеме нису били ни рођени, тако да је то за њих већ историја коју они поштују и која их учи како да се понашају и шта значи бити припадник ове јединице - рекао је Лукач.

Лукач је изразио своју сигурност да ће и нова генерација специјалаца часно и поносно да носе своју црвену беретку и униформу МУП-а Српске, те да се као најелитнија јединица брину о безбједности Републике Српске и њених грађана.