latinica  ћирилица
29/11/2022 |  14:35 | Аутор: РТРС

Тривић: Под хитно направити стратегију развоја Републике Српске

Под хитно треба направити стратегију развоја Републике Српске, јер су досадашње стратегије биле нециљане, рекао је предсједник Уније удружења послодаваца Саша Тривић, након конслутација са мандатаром за састав нове Владе Радованом Вишковићем.
Саша Тривић - Фото: РТРС
Саша ТривићФото: РТРС

- Тражили смо да се формира министарство економије, да из свих осталих министарстава пређу ресори у једно. И најважније, тражили смо да то министарство води неко из владајуће партије, јер до сада се показало да ако министарство води неко из коалиционих партија то министарство нема довољну јачину. Сматрамо да привреда заслужује да има свог јаког представника у Влади Републике Српске и да на тај начин рјешавамо надолазеће проблеме, јер евидентно је да нас очекују с обзиром на величину инфлације и рецесију која сигурно долази - навео је Тривић.

Истакао је да су добили одговор да је увијек проблем са националном структуром Владе.

- И тражили смо да нам мандатар обезбиједи разговор са предсједником Републике Српске, да и њему кажемо своје захтјеве - рекао је Тривић.

Нагласио је да је питање да ли ће подржати став Синдиката, уколико буду тражили ново повећање минималне плате, с обзиром да је хљеб поскупио.

- О најнижој плати се не треба погађати него треба постојати математика. А вјерујемо да ће Влада Српске израчунати најнижу плату, јер је очигледно да се Синдикат и послодавци не могу договорити - закључио је Тривић.