latinica  ћирилица
29/11/2022 |  14:50 ⇒ 15:14 | Аутор: Агенције

Савићевић: Србија има квалитетне фудбалере који могу да ријеше питање побједника

Ништа није изгубљено, знало се и прије турнира да ће директан дуел са Швајцарском највјероватније одлучивати о другом мјесту у групи, изјавио је Дејан Савићевић за званични сајт Фудбалског савеза Србије.
Дејан Савићевић (Фото: EPA PHOTO EPA FILES/KOCA SULEJMANOVIC, илустрација) -
Дејан Савићевић (Фото: EPA PHOTO EPA FILES/KOCA SULEJMANOVIC, илустрација)

Савићевић је данас посјетио базу репрезентације Србије у Дохи.

- Пикси ми дјелује добро и позитивно, није нерасположен и то је веома важно. Свјестан је и он ситуације у којој се нашао током утакмице са Камеруном. Имао је друге планове, размишљао о другим измјенама. Али то су непредвиђене околности. Надао сам се и вјеровао да ће овај специфичан термин Свјетског првенства ићи на руку играчима и да ће њихова форма бити на много вишем нивоу него на крају националних шампионата. Али сам се преварио. Камерун је прошао, на реду је меч одлуке против Швајцарске која је далеко јача у дефанзиви него у офанзиви. Тешко им је пробити бедем, али Србија има велики број квалитетних фудбалера који могу да ријеше питање побједника - изјавио је Савићевић.

Додао је да фудбалери Србије морају да играју за навијаче, који су у Катар дошли из цијелог свијета.

- Ништа није изгубљено, знало се и прије турнира да ће директан дуел са Швајцарском највјероватније одлучивати о другом мјесту у групи. Имао бих само једну поруку за играче Србије, нека у петак увече играју за ове људе који су превалили на хиљаде километара и потрошили гомиле новца да би дошли у Катар. Ако ништа друго, бар због њих, треба да извуку посљедњи атом снаге и да побиједе Швајцарску - закључио је Савићевић.