latinica  ћирилица
30/11/2022 |  08:14 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Српска привлачна дестинација у зимској туристичкој сезони

Република Српска биће привлачна дестинација у зимској туристичкој сезони са многобројним манифестацијама и програмима које градови најављују за дочек Нове године на трговима, речено је Срни у Туристичкој организацији Српске.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Зимска сезона почиње великим отварањем на Олимпијском центру "Јахорина" манифестацијом "Јахорина Ски Опенинг" која ће бити одржана од 1. до 4. децембра.

Из Туристичке организације навели су да ће на Јахорини ове године наступити велике регионалне звијезде "Прљаво казалиште", Марија Шерифовић и Жељко Јоксимовић.

- И у другим ски-центрима, Ски-центру "Равна Планина", Националном парку "Козара", све је спремно за дочек љубитеља зимских спортова - истакли су у Туристичкој организацији.

У овој организацији су додали да су поред зимских центара, туристима интересантни и бањски центри, посебно они са велнес понудом, као што су Бања Врућица код Теслића, Бања Кулаши, Бања Лакташи и Терме Озрен.

Посјећене су и такозване "сити брејк" дестинације - Бањалука, Требиње, Вишеград, те понуда Етно-села "Станишићи".

Када је ријеч о доласцима страних туриста, из Туристичке организације су рекли да је највише страних туриста, као и претходних година, било из земаља региона.

- Према подацима Републичког завода за статистику, за период јануар-март, највише страних туриста било је из Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније, али и из Њемачке, Турске и Аустрије - додали су из Туристичке организације.

Из ове организације су нагласили да је забиљежен и већи број туриста из Мађарске, Чешке, Словачке, Холандије и Велике Британије.