latinica  ћирилица
30/11/2022 |  10:49 ⇒ 13:19 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске: Због квара у котловници објекти на Паприковцу немају гријања

Због квара у котловници Универзитетско-клиничког центра Републике Српске објекти који су смјештени на локацији Паприковац тренутно немају гријања, саопштено је из ове здравствене установе.
Универзитетски клинички центар - Фото: РТРС
Универзитетски клинички центарФото: РТРС

По евидентирању овог техничког квара предузете су све неопходне радње како би се исти што прије отклонио, наводи се у саопштењу.

- Важно је да нагласимо да настојимо да на најбољи могући начин премостимо период до финалног отклањања квара користећи алтернативне начине загријавања болесничких соба, амбуланти и осталих просторија свих организационих јединица у нашој установи - истичу из УКЦ-а Српске.

Како наводе из УКЦ-а Српске, ријеч је о дугогодишњем проблему застарјелих котлова и већ неколико година су се улагали напори за расписивање међународног тендера за реконструкцију, доградњу/изградњу, опремање зграде Техничко-економског блока, што ће резултирати потписивањем уговора са изабраним извођачем радова 5. децембра 2022. године.

- Као што смо горе навели, овај проблем је давно идентификован, али због изузетно комплексног усаглашавања тендерске документације у складу са европским стандардима, имплементација овог пројекта није могла да почне до сада - поручују из УКЦ-а Српске.