latinica  ћирилица
30/11/2022 |  11:44 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

Стевандић са генералним конзулом Србије: Никада бољи односи Србије и Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић разговарао је данас са генералним конзулом Републике Србије у Бањалуци Милошом Вујићем о сарадњи Републике Српске и Србије, изражавајући захвалност Републике Српске на свим видовима подршке и помоћи коју руководство Србије несебично пружа грађанимa Српске протеклих година.
Стевандић са генералним конзулом Србије (Фото: НСРС) -
Стевандић са генералним конзулом Србије (Фото: НСРС)

Генерални конзул уручио је Стевандићу честитку предсједника Народне скупштине Републике Србије Владимира Орлића поводом избора на чело парламента.

- Поводом избора на мјесто предсједника Народне скупштине Републике Српске упућујем Вам срдачне честитке и најбоље жеље за успјех у раду. Увјерен сам да ћете Ваше грађане водити путем успјеха и даљег напретка. Била ми је изузетна част да присуствујем конститутивној сједници Народне скупштине Републике Српске у Бањалуци и Вашем избору за предсједника Народне скупштине. Увјеравам Вас да ћу са позиције предсједника Народне скупштине Републике Србије пружити пун допринос даљем јачању нераскидивих веза између српског народа у Републици Србији и Републици Српској - наводи се у честитки предсједника Народне скупштине Републике Србије.

Стевандић је изразио наду да ће односи два парламента у наредном периоду бити интензивирани, те да ће ускоро бити одржана сједница Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Народне скупштине Републике Српске, у складу са Меморандумом, потписаним у септембру 2018. године.

Генералном конзулу пренио је захвалност за велику подршку Србије инвестицијама у Републици Српској у областима хидроенергије, изградњи путне инфраструктуре, ангажовању на заједничким пројектима, у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама.

- Србија је најважнији фактор стабилности и мира на Балкану, а предсједник Србије Александар Вучић то доказује свакодневно. Када је ријеч о односима Републике Србије и Српске они никада нису били бољи и молим вас да руководству Србије пренесете наше изразе велике захвалности на томе - рекао је Стевандић.