latinica  ћирилица
30/11/2022 |  11:47 ⇒ 11:52 | Аутор: РТРС

Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде

Министарство просвјете и културе Републике Српске расписало је данас Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде васпитачима и стручним сарадницима у предшколским установама те наставницима, стручним сарадницима и школским библиотекарима у основним школама за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања, те допринос квалитетнијем васпитању и образовању у Републици Српској, у радној/школској 2022/2023. години.
Светосавска награда - Фото: РТРС
Светосавска наградаФото: РТРС

Кандидате за додјелу Светосавске награде, запослене у предшколским установама и основним школама на подручју Републике Српске, могу предлагати предшколске установе, на приједлог стручног вијећа или стручног тима, основне школе и струковна удружења васпитно-образовних радника.

Светосавска награда се додјељује у облику повеље и новчане награде, а у сладу са основним условима и посебним критеријумима прецизираним наведеним јавним позивом.

Рок за достављање пријава на јавни позив за запослене у предшколским установама и основним школама је 15.12.2022. године, док ће јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде за запослене у средњим школама бити расписан накнадно.

Јавни позив за избор кандидата за додјелу Светосавске награде васпитачима и стручним сарадницима у предшколским установама те наставницима, стручним сарадницима и школским библиотекарима у основним школама, уз пратећи образац пријав, доступан је на Порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.