latinica  ћирилица
30/11/2022 |  12:44 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Арлов захвалио ученицима из Српске на донацијама за вршњаке на КиМ

Хуманитарну акцију "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији" и опремање Дневног центра "Подржи ме- 9.јануар" у Косовској Митровици до сада је подржало скоро 50 основних и средњих школа Републике Српске, саопштио је Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ КиМ.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

- Велика захвалност свим школама које су спровеле хуманитарне акције, а посебно за највеће донације ОШ "Соколац" из Сокоца од 3.176 КМ и ОШ "Вук Караџић" из Бијељине 3.165 КМ - рекао је Арлов.

Хуманитарна акција траје до 31. децембра и Арлов је уверен да ће се сакупити довољно средстава (24.000 евра) да се угради лифт у Дневни центар "Подржи ме - 9.јануар".

Арлов истиче да ће се до краја децембра обезбиједити 1.500 никољданских и божићних пакетића за српску дјецу на Косову и Метохији, Глини и Западној Славонији у Хтрватској, који ће се дијелити уочи Св. Николе и око православне Нове 2023. године.

Арлов је захвалио на свим донацијама које су дали ученици школа у Републици Српској, као и Министарству просвјете и културе на вишегодишњој подршци.