latinica  ћирилица
30/11/2022 |  12:51 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Промовисан роман "Злоба" из серијала епске фантастике "Атарон"

Књига "Злоба", наставак саге из серијала епске фантастике "Атарон" аутора Николе Којића из Добоја, представљена је у овом граду.
Промоција романа "Злоба" - Фото: СРНА
Промоција романа "Злоба"Фото: СРНА

Којић, који пише под псеудонимом Аргент Хелион, каже да роман "Злоба", који је наставак првог дијела "Почетак", има развијенију и зрелију идеју радње, а пред своје јунаке је у свијету магије поставио и озбиљније изазове.

За Којића је особено што је за своју сагу "Атерон", као позадински елемент за читаоце осмислио и израдио игрицу коју је назвао Атеронски шах, са таблом имена "Конквест", разрађеним правилима и приручником.

Према његовим ријечима, игрица је добро прихваћена код читалаца, а своје промоције организује и широм Србије и Хрватске, као и на фестивалима чији је жанр фантастика.

- Питају ме колико наставака планирам написати. Концепт је био да причу заокружим у пет књига, али видјећемо - изјавио је Којић, који је навео да већ увелико ради на трећој књизи.

Којић своје књиге паралелно пише и на енглеском језиком, а богато су илустроване радовима Борислава Маљеновића и Огњена Кривокапића.

Промоција књиге и друштвене игре из серијала одржана је синоћ у Народној библиотеци Добој.