latinica  ћирилица
30/11/2022 |  14:11 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Панзаловић добитник главне награде Коморе доктора медицине "Велики печат" (ВИДЕО)

Доктор Душко Панзаловић из Добоја, овогодишњи је добитник главне награде Коморе доктора медицине "Велики печат" - за дугогодишњи предани стручни, педагошки и научни рад. Награда му је уручена на данашњој свечаној Скупштини Коморе доктора медицине Републике Српске у Бањалуци.
Свечана Скупштина Комора доктора медицине Републике Српске - Фото: РТРС
Свечана Скупштина Комора доктора медицине Републике СрпскеФото: РТРС

Са 25 година Душко Панзаловић почео је да ради у добојској болници да би са 30 година специјализирао хирургију. Истиче да је заиста почаствован највећим признањем које Комора додјељује - "Великим печатом".

- У животу мој мото је био да не морате бити најпаметнији и најспособнији у свом послу, али да требате показати оно најбоље и највише што ви знате и пацијентима и сарадницима - поручио је Панзаловић.

Повеља за најбоље резултате постигнуте на студијама медицине уручена је докторима Душки Регоди и Јелки Васковић. Регода је имала просјек оцјена 9,8. Тренутно је незапослена, али се нада запослењу на УКЦ-у и специјализацији кардиологије.

Фото: РТРС

- Изузетна ми је част што старије колеге препознају рад и труд. Надам се да ћу у будућности и ја бити исто стручна као и колеге које су данас овдје и које су дале свој допринос здравству у Републици Српској - истакла је Регода.

Комора доктора медицине Републике Српске награде додјељује у 40 категорија.

- Комора доктора медицине је најдуговјечнија, највећа и најбројнија. Окупља око 4.000 доктора, осам регионаллних зборова и можемо рећи да је много узнапредовала протеклих 20 година и са правом можемо рећи да смо постали пунољетни - нагласио је Саша Вујновић предсједник Коморе доктора медицине Републике Српске.

"Хипократово признање" - награда за животно дјело, додијељена је докторима медицине Иванки Ракити и Мирку Шатари из Бањалуке, за врхунске резултате у дугогодишњем раду.