latinica  ћирилица
30/11/2022 |  14:13 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Ученици са Космета послали оригиналну поруку подршке репрезентацији Србије: Летите "Орлови" (ВИДЕО)

Ученици и наставници Основне школе "Стана Бачанин" у Лешку су на оригиналан начин послали поруку подршке фудбалерима Србије пред утакмицу са репрезентацијом Швајцарске.
Дјеца са Космета послала поруку "Орловима" - Фото: Screenshot/YouTube
Дјеца са Космета послала поруку "Орловима"Фото: Screenshot/YouTube

Дјеца са Космета су развили српску заставу у школском дворишту уз поруку "Орлићи са Косова кличу: Летите и Србије се сјетите".

У организацији свештенства Храма Успења Пресвете Богородице и управе школе, око 350 ученика заједно са наставницима окупили су се и послали подршку српским репрезентативцима.

Прво су својим тијелима исписали "Србија", а неке од поруке биле су "Нек се чује наш глас одавде све до Дохе" и "Орлови наши летите и Србије се сјетите".

Како је за "Косово онлајн" рекао свештеник из Лешка Миломир Влашковић, дјеца су на овај начин жељела да се придруже порукама подршке, коју "орловима" шаљу Срби са свих меридијана.

- Са искреном жељом, као и сви Срби на свијету који на разне начине шаљу поруке нашим фудбалерима да побједе на предстојећој утакмици, тако и дјеца Космета шаљу поруку и Богу се моле да наши фудбалери побједе - рекао је за Влашковић.

Репрезентација Србије у петак игра одлучујући меч за пласман у 1/16 финала Мундијала. Ривал је Швајцарска, а "орловима" је потребна побједа.