latinica  ћирилица
30/11/2022 |  14:25 ⇒ 14:27 | Аутор: РТС

Дачић: Због могућих терористичких напада избјегавати путовање у Турску, посебно у Анкару

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић упозорио је грађане Србије да у наредним седмицама избјегавају путовање у Турску, а посебно у главни град те државе Анкару, због могућих терористичких напада, пише Танјуг, а преноси РТС.
Анкара  (Фото:EPA-EFE/STR) -
Анкара (Фото:EPA-EFE/STR)

- Желим да упозорим грађане да се по информацијама безбједносних служби у наредних неколико недјеља могу очекивати терористички напади, а у овом случају се та информација односи на главни град Турске Анкару - рекао је Дачић у изјави Танјугу.

Додао је да треба имати у виду да се то може односити и на друге крајеве Турске и замолио грађане Србије, да уколико немају преку потребу у наредним недјељама избјегавају путовање у ту земљу.

- Уколико се већ наши грађани налазе тамо, требало би да избегавају мјеста са пуно људи на јавном простору, као што су пјешачке зоне, метро, аутобуске и жељезничке станице и остала слична мјеста. Ово говорим искључиво из разлога безбједности јер имамо обавезу да као што то раде и друге земље упозоримо наше грађане да се не би десило да дође до терористичког напада, а да ми то нисмо подијелили са грађанима - рекао је Дачић.

Додао је да су Србија и Турска у добрим односима, да развијају сарадњу на свим нивоима.

- Међутим иако нам је Турска пријатељска земља, морам да подијелим са грађанима информације које смо добили од безбједносних служби. Значи, савјет је и препорука да се у наредних неколико недјеља избјегавају путовања у Анкару, а уколико путују у неке друге градове или морају да буду тамо, грађани би требало да избегавају мјеста на којима су могући терористички напади - поручио је Дачић.