latinica  ћирилица
30/11/2022 |  16:03 | Аутор: Агенције

Далић: Идемо на побједу против Белгије

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић изјавио је да ће његов тим ићи на побједу против Белгије у мечу трећег, посљедњег кола групе Ф на Свјетском првенству у Катару, преносе хрватски медији.
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/Neil Hall, илустрација) -
Златко Далић (Фото: EPA-EFE/Neil Hall, илустрација)

Хрватска и Мароко имају по четири бода, Белгија три, док је Канада посљедња без бодова.

Хрватској је за пласман у осмину финала довољан и реми против "црвених ђавола".

- Одлучујућа утакмица за пролазак групе против друге репрезентације свијета, која је четири године била прва. Да смо бирали, не бисмо хтјели да овај меч одлучује. Очекујемо тешку утакмицу, нећемо се опустити због њихових нешто лошијих утакмица. И њима је то важна утакмица - рекао је Далић, пренио је хрватски Индекс.

Он је поновио да селекција Хрватске неће калкулисати на овој утакмици.

- Спремни смо, идемо да побиједимо. Неће да буде лако. Не идемо на бод, који би нам био донио пролаз у осмину финала СП. Таква игра доноси нешто лоше. Морамо да играмо како смо играли против Канаде. Немамо разлог пуно да мијењамо, а имамо још један тренинг - навео је селектор Хрватске.

Далић је увјерен да ће Ромелу Лукаку да буде у стартној постави Белгије.

- То је топ репрезентација. Они су број два на ранг листи ФИФА, а ми број 12. Послије ове утакмице нема поправног. Игра нам један бод, али нећемо ићи на реми. И ми и Белгија размишљали смо о другачијем расплету групе. Мене само брине да моја екипа буде на свом нивоу и да пружи најбоље од себе. Очекујем да Лукаку почне меч, а њихова игра ће тада да се промјени. Није играо пуно у посљедње вријеме, али је он одличан нападач. Нашим штоперима ће бити тешко, али ако се добро поставимо одрадићемо пола посла - закључио је Далић.