latinica  ћирилица
30/11/2022 |  17:22 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Радници ЗИБЛ-а наставили штрајк (ВИДЕО)

Радници Завода за изградњу Бањалука, наставили су получасовна окупљања испред Градске управе захтијевајући исплату плата и накнада.
ЗИБЛ штајк - Фото: РТРС
ЗИБЛ штајкФото: РТРС

Из Управе појашњавају, да ће поново упутити захтјев Скупштини града, како би у што краћем року ријешили проблем пословања овог градског завода.

Радници Завода за изградњу и данас зарађене плате траже пред вратима Градске управе. Вријеме, кажу, никоме не иде на руку. Плату нису добили већ четири мјесеца.

- Неки немају шта да једу, ево сад да вам кажем. Неки добију плату од 650 марака па посуђују, врате дуговања, некако долазе на посао. Мени жена ради, па некако дођем, али зашто да долазим на посао - рекао је Неђо Мишевић, радник ЗИБЛ-а.

Из Синдиката грађевинарства и стамбено- комуналне дјелатности Републике Српске апелују на надлежне да хитно ријеше нагомилане проблеме у Заводу.

Градски менаџер, Бојан Кресојевић каже да би Водовод од субвенције од 700.000 КМ купио пословни простор који је у власништву Завода, чиме би привремено били санирани проблеми.

- Након одбијања ове Одлуке на Колегијуму, одржао сам састанак са градоначелником и закључак је да ћемо ми остати истрајни у нашим приједлозима да се ријеши проблем ЗИБЛ-а, зато ћемо данас поново упутити скупштинској служби ову Одлуку на разматрање и инсистирати да се она стави на дневни ред - навео је Кресојевић.