latinica  ћирилица
30/11/2022 |  18:01 ⇒ 21:27 | Аутор: Блиц

Опсадно стање на аеродрому због доласка Луке Бојовића

Лука Бојовић, вођа некадашњег земунског клана кренуо је летом из Мадрида за Србију. Мјере безбједности су на високом нивоу, а полиција је организовала неколико алтернативних варијанти за безбједно одвожење Бојовића са аеродрома.
Лука Бојовић (Фото: илустрација/EPA/JUAN CARLOS CARDENAS) -
Лука Бојовић (Фото: илустрација/EPA/JUAN CARLOS CARDENAS)

Како јављају београдски медији, по слијетању авиона у Београд, Бојовић се неће мијешати и изаћи са осталим путницима који буду долетјели летом авио компаније Ер Србија из Мадрида.

- Претпоставља се да због личне безбједности неће улазити у зграду аеродрома "Никола Тесла", већ да ће у пратњи полицијских инспектора изаћи из авиона директно у полицијско возило које ће бити паркирано поред авиона. Затим ће изаћи са аеродромског комплекса на један од споредних излаза - наводи извор листа Блиц.

По слијетању на београдски аеродром, Бојовић би у пратњи полиције требало да у станици полиције 29. новембар обави разговор са надлежним и да приступи идентификацији која је стандардна процедура везана за екстрадиције и депортације. Бојовић ће чути да је у Србији слободан човјек, јер се против њега не води ниједан поступак, али ће му бити саопштено  да је његова безбједност угрожена.