latinica  ћирилица
30/11/2022 |  18:03 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Изборни губитници и Изетбеговићеви апетити неће угрозити Српску и СНСД

Члан Предсједништва СНСД-а Сњежана Новаковић Бурсаћ поручила је да лидер СДА Бакир Изетбеговић и слични треба да се оставе нереалних политичких циљева у виду унитарне и такозване грађанске БиХ и да престану тражити по Републици Српској поданике који су им, нажалост, вољни помагати у остваривању циљева.

Она је истакла да се СНСД неће "оставити" Републике Српске и њених надлежности, а да ће БиХ бити онолико колико је у Уставу.

- Нека Изетбеговић на неком другом мјесту, што даље од Републике Српске, настави да прави "добра искуства" са нашом опозицијом. Народ је нама дао повјерење за другачије послове и задатке и нећемо га изневјерити - рекла је Бурсаћева Срни реагујући на Изетбеговићеву изјаву да СДП приликом избора делегата за Дом народа парламента БиХ треба да гласа за оне које подржава опозиција из Републике Српске.

Она сматра да се Изетбеговић и "његови миљеници" из СДС-а, ПДП-а и странке Небојше Вукановића не би нашли на листи "заслужних изборних губитника" да су били мало мање опсједнути лидером СНСД-а Милорадом Додиком и задатком да га уклоне са политичке сцене, а да су више водили рачуна о томе шта раде и заговарају.

Бурсаћева је рекла да је занимљиво да ниједна од ових "политичких појава" не извлачи никакву поуку из поруке народа, него да "са губитничке клупе и даље очајнички траже начин да блокирају процесе у Републици Српској, па тако и БиХ на начин да онемогуће стварање сигурносног капацитета заштите интереса Републике Српске у Парламентарној скупштини БиХ".

- Нека се Изетбеговић и слични оставе нереалних политичких циљева у виду унитарне и такозване грађанске БиХ и нека престану тражити по Републици Српској поданике који су му, нажалост, вољни помагати у остваривању циљева, па ће се и процеси у овој земљи одвијати како треба, односно како је Уставом одређено - поручила је Бурсаћева.