latinica  ћирилица
01/12/2022 |  07:41 ⇒ 07:41 | Аутор: СРНА

Коловози мокри и клизави, магла у долинама ријека

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су мокри и клизави, а магла смањује видљивост у долинама ријека Уне, Сане, Лашве, Босне, Саве и Спрече, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - јутро - Фото: РТРС
Магла - јутроФото: РТРС

Возачима се због магле савјетује појачан опрез на путним правцим Сарајево-Тузла-Орашје, Витез-Травник, Доњи ВакуФ-Бугојно и Нови Травник-Бугојно, док је поледица могућа у вишим крајевима и преко планинских превоја.

Због саобраћајне незгоде која се догодила у ФБиХ на магистралном путу Витез- Била /Кременик/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативни правац.

Режим саобраћај измијењен је на дионицама на којима су у току радови.

Радови се изводе на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице, Соколац-Подроманија, Бањалука-Српске Топлице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Теслић-Подјезера, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб, на магистралном путу код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика, Србац-Горња Вијака--Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Фоча-Горажде у Филиповићима, Језеро-Шипово, Укрина-Горња Вијака и Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, као и на правцу Лакташи-Србац.

Деминерски радови изводе се на путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, подручје града Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја.

На путном правцу Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод креће се превоз вангабаритног терета, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ се радови изводе на путним правцима Сарајево-Вогошћа, Добој-Маглај, Јајце-Црна Ријека, Бихаћ-Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/ на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ и на путу Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела.

Због извођења радова на дионици магистралног пута Житомислићи-Почитељ долази до обуставе саобраћаја у терминима од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања од 8.00 до 16.00 часова су на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионици Церик-пијаца "Аризона". За вријеме обуставе у функцији је алтернативни правац Церик-Брчко-Орашје.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.