latinica  ћирилица
01/12/2022 |  09:03 ⇒ 09:10 | Аутор: РТРС

Влада Српске о измјени Закона о платама запослених у јавним службама

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог закона о измјени Закона о платама запослених у јавним службама Републике Српске по хитном поступку, те Приједлог закона о подршци незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској.
Влада Републике Српске - Фото: Тwitter
Влада Републике СрпскеФото: Тwitter

Биће разматрани и Приједлог закона о измјени Закона о платама запослених у области културе Републике Српске по хитном поступку, Прједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима у Републици Српској, најављено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Министри ће разматрати и Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених лица у јавним установама у области здравства Републике Српске по хитном поступку, те Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда Републике Српске.

На дневном реду сједнице Владе су и Информација о реализацији програма развоја спорта Републике Српске за 2021. годину, са приједлогом закључка, Информација о стању у области слободних зона у Републици Српској, са пиједлогом закључка, Информација о страним директним инвестицијама и програму постинвестиционе подршке у Републици Српској, са приједлогом закључка.

Влада ће разматрати и Информацију о стању у Регистру подстицаја Републике Српске, са приједлогом закључка, Информацију о закључцима Комисије за европске интеграције у процесу израде програма интегрисања БиХ у ЕУ, са приједлогом закључка, те Информацију о активностима на обезбјеђењу услова за почетак зимске туристичке сезоне 2022-2023. године на Јахорини, са приједлогом закључка.