latinica  ћирилица
01/12/2022 |  12:07 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

ДНС: Опредијељени за јачање Српске и њених институција

Предсједништво ДНС-а констатовало је да је ова странка чврсто опредијељена за јачање Републике Српске и њених институција у политичком, економском и социјалном смислу, те да у разговорима са СНСД-ом усагласи заједничке политике на добробит грађана Српске и БиХ.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

Предсједништво ДНС-а дало је овлаштења предсједнику странке Ненаду Нешићу за даље вођење разговора на усаглашавању политика, саопштено је из ове странке.

Изражена је и подршка Нешићу и другим члановима делегација које су учествовале на преговорима са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и мандатаром за састав нове владе Српске Радованом Вишковићем.

Предсједништво ДНС-а закључило је да се распусте сви одбори који нису постигли задовољавајући изборни резултат, односно три одсто на нивоу своје јединице локалне самоуправе, као и одбори који нису имали довољан ангажман у изборном процесу и именују повјереници.

- Предсједништво констатује да је ДНС-у потребна нова енергија и простор за нове чланове. Неопходно је вратити се комуницирању са грађанима и афирмацији правих вриједности - саопштено је из ове странке.

Разматрајући анализу стања у општинским и градским одборима, страначко Предсједништво констатовало је да нису остварени утврђени циљеви, што се одразило на тренутно стање у тим организацијама и ДНС-у као цјелини.