latinica  ћирилица
01/12/2022 |  13:03 ⇒ 13:03 | Аутор: СРНА

Лучић: У 12 општина обновљене 23 стамбене јединице за реадмисирана лица

Министар за људска права у Савјету министара Милош Лучић изјавио је да су у 12 општина у БиХ обновљене 23 стамбене јединице у оквиру пројекта подршке систему прихвата држављана БиХ која се враћају по споразума за реадмисију, за што је њемачка Влада издвојила више од 600.000 КМ.
Милош Лучић - Фото: РТРС
Милош ЛучићФото: РТРС

- Ријеч је о пројекту који је склопљен са Њемачком и о износу од више од 600.000 КМ којима смо помогли локалне заједнице да обнове објекте гдје ће бити смјештене реадмисирана лица - рекао је Лучић за Срну.

Изразио је задовољство што у пројекту учествују мале и средње развијене општине, а то су Трново у Републици Српској и Дрвар у Федерацији БиХ.

- Данас смо потписали одлуку о дознаци намјенских средстава од 99.000 КМ. Та средства ће у суштини бити искориштена за особе које ће бити смјештене и одржавање стамбених јединица које смо обновили - рекао је Лучић.

У току ове године, каже Лучић, овим локалним заједницама дозначено је 105.000 КМ за рачунарску опрему.

- Министарство је успјело да за реадмисију ове године издвоји 150.000 КМ - истакао је Лучић.

Навео је да је недавно у Нинбергу у Њемачкој разговарао са потпредсједником Канцеларије за миграције и избјеглице Карин Харселанд у вези са пројектом који је БиХ добила, те нагласио да би почетком наредне године БиХ требало да добије још један пројекат.