latinica  ћирилица
01/12/2022 |  13:22 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Човић: Поређење Републике Српске и Космета врхунац Куртијевог лицемјерја

Поређење Републике Српске са питањем Косова и Метохије је врхунац лицемјерја премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија, оцијенио је бивши предсједник Коорданиционог тијела за Косово и Метохију Небојша Човић.
Приштина - Фото: ТАНЈУГ
ПриштинаФото: ТАНЈУГ

- Врхунац лицемјерја и неморала је да он прави анализу Републике Српске, односно БиХ и то пореди са простором Косова и Метохије - рекао је Човић за Пинк ТВ.

Он је додао да је једино исправно и истинито што је Курти рекао да је једини успјех НАТО-а од 1945. године агресија на Србију и отимање једног дјела српске територије који је био под контролом међународне заједнице до 2008. године.

Човић је навео да од 2008. године чињенице говоре да је то окупирани дио територије Србије, а да из комплетне Куртијеве приче провејава стратегија - непрекидно насиље с циљем етничког чишћења.

Премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти изјавио је за Н1 БиХ да се због "горког искуства" из БиХ неће допустити формирање Заједнице српских општина на Косову јер не желе да Србија "копира модел" Републике Српске.