latinica  ћирилица
01/12/2022 |  14:15 ⇒ 17:35 | Аутор: Агенције

Стојковић: Сами одлучујемо о својој судбини, даћемо све од себе

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је на конференцији за медије пред дуел са Швајцарском да "орлови" сами одлучују о судбини и то је најважније.
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER, илустрација) -
Драган Стојковић Пикси (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER, илустрација)

- Десиће се оно што смо предвидјели, да ће трећа утакмица против Швајцарске одлучити ко иде даље - рекао је Стојковић.

Селектор Србије је нагласио да његови играчи дају све од себе али да, како је рекао, нису роботи.

- Навијачи који долазе на стадион, исто долазе са набојем тих емоција. То је потпуно нормално. Турнир, поготово Мундијал, сваки гол и бод су веома важни. У случају да ми побиједимо, видјећете коју тежину има бод против Камеруна. За Србију овдје ништа није изгубљено - јасан је Пикси.

Он је потом одреаговао на различита мишљења јавности.

- Не знам шта људи овдје очекују? Да побиједимо, Бразил, Швајцарску? Па и други људи играју фудбал. Добро је да сами одлучујемо о себи. Разумио бих ту катастрофу да смо изгубили и од Бразила и Камеруна и да чекамо пет дана Швајцарску, а не знамо зашто је чекамо - каже Стојковић.

Није желио да коментарише изјаве појединих швајцарских играча да су се прехладили пред овај сусрет.

- Нисам њихов портпарол и нисам у њиховом хотелу. Не занима ме то. Мене занима да моји играчи нису прехлађени. Да су спремни за сутрашњу утакмицу. Шта ће пресудити? Ја не играм, мораш њега да питаш. Али пресудиће боља игра. Ако будемо правили глупости... Фудбал је игра грешака. Али није ни трагедија тај меч против Камеруна. И када погледамо какве играче Камерун има и гдје они играју. Зашто је то трагедија одиграти неријешено на СП? Да ли је Србија играла у финалу, полуфиналу? Морамо да будемо реални. То је само мој коментар. Занимају ме само моји играчи, како ћемо да играмо. Неко ко је завршио први у групи испред велике фудбаласке силе заслужује поштовање. Све екипе имају своје квалитете. Па тако и Швајцарска - рекао је Пикси и подвукао да Србија игра утакмицу која одлучује о пролазу.

- Да ће нам бити лако, неће. Није било ни у Лисабону, ни у Ослу. Пут до побједе постоји, само га треба пронаћи. Ми ћемо радити на томе, а он постоји, ту на терену - завршио је селектор "орлова".