latinica  ћирилица
01/12/2022 |  17:46 | Аутор: СРНА

Бањац: Неће бити референдума на нивоу БиХ

Уколико министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић мисли да може организовати референдум у чланству БиХ у НАТО, онда и Република Српска може организовати референдум о својој независности, изјавио је Срни посланик НПС-а у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

- Господа из СДА се руководе декларацијом о унитарној БиХ која никада неће постојати, нити ће на нивоу БиХ бити референдума о чланству БиХ у НАТО-у. Ако они на томе инсистирају, немамо проблем да пустимо да Федерација БиХ иде у НАТО, а Српска својим путем - рекао је Бањац Срни.

Он је подсјетио да је БиХ, према Дејтону, међународном споразуму који је донио мир, државна заједница састављена од два ентитета.

Министар одбране у Савјету министара Сифет Поџић изјавио је данас да ће у БиХ највјероватније бити референдум о питању чланства у НАТО-у.

- Претпостављам да ћемо морати организовати референдум и одлучити да ли идемо у пуноправно чланство или не - рекао је Поџић на конференцији за новинаре поводом 1. децембра - Дана оружаних снага.