latinica  ћирилица
01/12/2022 |  18:33 ⇒ 18:43 | Аутор: СРНА

Јахорина: Успјешно изведена вјежба спасавања на Пољицама

Показна вјежба спасавања "Јахорина 2022", која је обухватала евакуацију скијаша, туриста са гондоле, данас је успјешно изведена на Пољицама с циљем провјере оспособљености учесника и средстава за рад у кризним ситуацијама.
Показна вјежба спасавања "Јахорина 2022" - Фото: СРНА
Показна вјежба спасавања "Јахорина 2022"Фото: СРНА

У вјежби, коју је организовао Олимпијски центар Јахорина, учествовали су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Полицијске управе Источно Сарајево, Специјалне антитерористичке јединица, тим ОЦ, Горске службе спасавања Јахорина, Републичке управе Цивилне заштите, Црвеног крста Српске, Територијалне ватрогасне јединице града Источно Сарајево, Ватрогасне бригаде Пале, Службе цивилне заштите Пале и паљанског Дома здравља.

Директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић рекао је новинарима да је Јахорина спремна за нову зимску сезону и да је безбједност гостију на првом мјесту и на највишем нивоу.

Он је истакао да је вјежба протекла изузетно успјешно и да имају одличну сарадњу са свим учесницима.

- Сви заједно функционишемо као тим и ова вјежба је показала да смо спремни одговорити и на непредвиђене ситуације. Ово је први пут да се вјежба евакуације изводи са кабине гондоле, а не шестосједа као раније - рекао је Љевнаић.

Предсједник Надзорног одбора ОЦ Јахорина Недељко Елек рекао је да су за Центар најважнија три сегмента - скијање, добар провод и безбједност, што све испуњавају.

- Све је попуњено до посљедњег кревета, систем за осњежавање ради и надамо се да је најуспјешија сезона пред нама - истакао је Елек.

Учесници су оцијенили да је вјежба спасавања успјешно реализована, да су сви показали спремност и способност за рад у најтежим условима, те да се сви посјетиоци на планини могу осјећати безбједно без обзира на временске прилике.