latinica  ћирилица
01/12/2022 |  19:25 ⇒ 19:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Сонг: Немамо шта да изгубимо, идемо на побједу против Бразила

Селектор фудбалске репрезентације Камеруна Ригоберт Сонг изјавио је данас да његов тим ићи на побједу против Бразила у мечу посљедњег, трећег кола групе Г на Свјетском првенству у Катару, преноси Ројтерс.
Ригоберт Сонг (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN) -
Ригоберт Сонг (Фото: EPA-EFE/ABIR SULTAN)

Бразил је први на табели Г са шест бодова и већ је обезбиједио пласман у осмину финала Мундијала. Швајцарска је друга са три, а Србија и Камерун имају по један бод. Оба меча групе Г биће одиграна сутра од 20 сати, а састаће се Бразил - Камерун и Србија - Швајцарска.

Камеруну је за пролаз у осмину финала потребна побједа против Бразила, као и тријумф Србије на мечу са Швајцарском, али и боља гол-разлика.

- Сутрашњи меч има посебну димензију. Потребна су нам три бода, небитно на који начин. Успијевали смо раније, па можемо поново. Немамо шта да изгубимо. Неке ствари у фудбалу су реалност, али је све је могуће. Вјеровали смо да можемо да побиједимо Бразил на Купу конфедерација 2003. и успјели смо - рекао је Сонг новинарима у Катару.

Селектор Бразила Тите најавио да ће сутрашњи дуел одиграти у комбинованом саставу.

- Они можда могу да буду растерећени, али нама је потребан резултат да бисмо наставили да играмо на турниру. Ово је за нас финале, урадићемо све да освојимо три бода - рекао је Сонг и додао да би било идеално да Србија побиједи Швајцарску.

Новинари су питали Сонга да ли се сјећа дуела са Бразилом на СП 1994. године. Бразил је тада славио са 3:0, а Сонг је зарадио црвени картон.

- Сан сваког дјетета је био да игра против Бразила. Имао сам тада 17 година и тада сам био у стартној постави против једног од најбољих тимова на свијету. Добио сам црвени картон, а можда нисам био свјестан правила која се морају поштовати. Тај црвени картон ми је помогао да сазрим као играч - закључио је Сонг.