latinica  ћирилица
02/12/2022 |  07:35 ⇒ 08:04 | Аутор: РТРС

Завод за статистику - анкета у оквиру годишњег истраживања пољопривредних газдинстава (ВИДЕО)

Републички завод за статистику од јуче до 15. децембра спроводи анкету у оквиру годишњег истраживања пољопривредних газдинстава.
Лазо Шегрт -
Лазо Шегрт

Анкетом ће бити обухваћено око 6.000 пољопривредних газдинстава, од који 5.500 породичних и 500 газдинстава правних лица и предузетника лоцираних на територији Републике Српске.

- Овом статистичком активношћу ће се, према дефиницијама прописаним важећим ЕУ регулативама, методолошким упутствима и препорукама Евростата прикупити подаци о кориштеном пољопривредном земљишту, оствареној производњи, засијаним површинама у јесењој сјетви, површини и цијени земљишта узетог у закуп, као и подаци о бројном стању стоке и оствареној сточарској производњи - навео је Лазо Шегрт, руководилац Одсјека за статистику пољопривреде, шумарства и животне средине у Заводу за статистику Републике Српске.

Шегрт је гостујући у нашем Јутарњем програму упутио позив свим пољопривредним газдинствима која су обухваћена овим анкетним истраживањем, да прихвате сарадњу и дају коректне одговоре овлаштеним анкетарима, те допринесу успјешном спровођењу анкете.