latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:47 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Електропривреда ће доставити приједлог нацрта вишегодишњег уговора

Електропривреда Републике Српске обавезала се да ће у наредном периоду доставити нацрт приједлога вишегодишњих уговора највећим потрошачима у Републици Српској, договорили су представници Електропривреде, Жељезница, Привредне коморе Српске, компанија Арцелор Митал из Приједора, Алумине из Зворника и Металег силикон из Мркоњић Града.
Састанак са представницима Електропривреде - Фото: СРНА
Састанак са представницима ЕлектропривредеФото: СРНА

У Жељезницама је Срни речено да је на састанку јуче договорено да ће прије закључивања вишегодишњих уговора бити одржани појединачни састанци како би се дефинисали наприхватљивији услови, фиксне цијене електричне енергије за 2023. годину и варијабилни кључ за корекцију уговорене цијене у наредним годинама, зависно од дужине трајања закључених уговора.

Из Жељезница кажу да је приједлог Електропривреде да цијена електричне енергије са садашњих 53 евра по мегавату у идућој години буде повећана на 65 евра за највеће потрошаче - образложена као неминовност, имајући у виду енормна повећања цијене струје на свјетском тржишту.

Састанак је одржан јуче у Бањалуци, а Управу Жељезница Републике Српске представљали су вршиоци дужности генералног директора Жељко Радић и извршног директора Послова инфраструктуре Драган Зеленковић