latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:54 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Све више заинтересованих за дигитализацију, издвојено око милион KM (ВИДЕО)

У Републици Српској је у протекле двије године за процес дигиталне трансформације пословним субјектима додијељен око милион КМ, а број заинтересованих који се данас озбиљно баве овим процесом значајно расте, рекао је помоћник министра за информационо друштво Републике Српске Денис Туркановић.
Конференција Форвард (Фото: twitter.com/mnrvoid_rs) -
Конференција Форвард (Фото: twitter.com/mnrvoid_rs)

Туркановић је уочи четврте конференције "Форвард" са фокусом на дигиталне иновације, која се одржава данас у Бањалуци, рекао да ће у овој години за дигитализацију заинтересованим привредним субјектима из области прерађивачке индустрије бити додијељено 750.000 КМ.

Директор Иновационог центра Бањалука Драго Гверић истакао је да практична примјена и инструменти у оквиру дигиталних иновација могу унаприједити и пружити додатну шансу малим и средњим предузећима када је ријеч о дигиталној трансформацији.

- Данас ћемо проћи кроз четири панела и говорити о правцима који се односе на европску перспективу дигиталних иновационих хабова и спровођењу апликација, стању на западном Балкану, инструментима подршке за предузећа и финансијској подршци -  рекао је Гверић.

Претходне три године "Форвард" конференција је била једна од најуспјешнијих и најпраћенијих у Српској, БиХ и региону, а намјера је да овај догађај допринесе томе да Српска и БиХ иду у корак са дигиталним трендовима и технологијама.