latinica  ћирилица
02/12/2022 |  11:56 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Два лица преваром прибавила корист од 170.000 КМ

Против два лица и привредног друштва из Бањалуке поднесен је извјештај Окружном јавном тужилаштву у овом граду због сумње да су прибавила противправну имовинску корист од око 169.400 КМ, тако што су довела у заблуду оштећено лице да ће му бити испоручена информатичка опрема коју је поручио преко тог привредног друштва.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске поднијели су Тужилаштву извјештај о почињеним кривичним дјелима превара у привредном пословању и помагање у извршењу овог кривичног дјела против два лица чији су иницијали М.М. и М.М, те привредног друштва.

Пријављена лица су на овај начин прибавили противправну имовинску корист у износу од око 169.400 КМ, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Лице М.М. се сумњичи да је као одговорно лице привредног друштва из Бањалуке, ради прибављања противправне имовинске користи, лажним приказивањем чињеница доводило у заблуду оштећено лице да ће му бити испоручена информатичка опрема коју је поручио преко привредног друштва на основу чега је оштећени извршио уплату новчаних средстава на рачун привредног друштва, а које је М.М. преносио на своје личне рачуне.

Другопријављено лице М.М. се сумњичи да је помагало лицу М.М. у извршењу овог кривичног дјела.