latinica  ћирилица
02/12/2022 |  12:54 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Мазалица: СНСД се није борио да ускрати делегата опозицији (ВИДЕО)

СНСД се није борио да ускрати делегата опозицији у Дому народа ПС БиХ, рекао је посланик СНСД-а у Парламенту Српске Срђан Мазалица.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Мазалица сматра да од кад је "гавран поцрнио" није било веће глупости од оне да су странке из Сарајева "испоручиле" СНСД-у четвртог делегата у Дому народа, како тврде Бранислав Бореновић и Игор Црнадак.

- Бореновић, Црнадак и остали договарали су са тим странкама из Сарајева да гласају за њихове листе. И они су гласали. Наши кандидати СНСД-а нису добили нити један једини глас мимо наших коалиционих - 53 - нагласио је Мазалица упитавши "како је то СНСД добио четири делегата захваљујући странкама из Сарајева"!?

Навео је да се СНСД борио да се изаберу њихови делегати јер имају намјеру, и то су до сада показали, да се у Парламентарној скупштини БиХ не усвоји ниједан закон на штету Републике Српске.

- СНСД се није борио да мјесто делегата ускрати СДС-у, ПДП-у или Небојши Вукановићу, нити је о томе преговарао са било којом сарајевском странком. И како смо ми кривци за толику мржњу и фрустрацију коју показују Бореновић и Црнадак јер нису добили довољно гласова из Сарајева и јер су њихови посланици правили неважеће гласачке листиће, или Вукановић, који чак није ни имао свог кандидата - рекао је за РТРС Мазалица.

Истакао да је Република Српска политичка заједница, а њена аутономија подразумијева да се одлуке које се тичу Српске не доносе изван ње.

Нагласио је да Клуб Срба у Дому народа треба да уважава ставове Народне скупштине о важним питањима и кад год то она затражи.

- Настојаћемо да важне законе из Парламентарне скупштине БиХ ставимо и пред посланике опозиције, али кад усвојимо закључке како да гласају наши делегати из Српске, да обавежемо и тог једног из СДС-а, тако да не видим чему љутња која долази из опозиције. Да ли зато што су им функције важније од свега, па се о њима не могу договорити, ни између себе ни са сарајевским странкама, или зато што четири делегата СНСД-а појефтињују њихову издају и подаништво на БиХ нивоу, толики труд да СНСД-у ускрате четвртог делегата није им се исплатио - нагласио је Мазалица, додавши да ко другом јаму копа, сам у њу упада.