latinica  ћирилица
02/12/2022 |  13:35 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Стручњаци из Словеније у посјети УКЦ Српске; Сарадњом и едукацијом допринијети усавршавању (ВИДЕО)

Еминентни стручњаци из опште болнице Мурска Собота из Словеније у посјети су Универзитетском клиничком центру Републике Српске, што ће теоријском и практичном едукацијом значајно допринијети усавршавању запослених у области опште и абдоминалне хирургије УКЦ-а Српске.
Стручњаци из Словеније у посјети УКЦ Републике Српске -
Стручњаци из Словеније у посјети УКЦ Републике Српске

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да је један од приоритета руководства ове здравствене институције улагање у усавршавање радника.

- За нас је ово још један велики успјех, јер су нам у гостима колеге из Словеније, који су урадили оперативни захват на нашим пацијентима и истовремено едуковали наш кадар - рекао је Ђајић новинарима.

Начелник Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ-а Зоран Алексић рекао је да је данашња едукација велики искорак за Клинику у оквиру свог стратешког развоја.

- Урадили смо данас лапароскопско збрињавање ингвиналних хернија, које наше колеге рутински раде. Успоставили смо добру сарадњу и потписали уговор на годину дана, те ће наши специјалисти бити њихови гости на едукацији, а они ће код нас долазити да заједно радимо операције - рекао је Алексић.

Он је истакао да ова сарадња представља још једну степеницу у развоју УКЦ-а Српске с циљем што бољег и квалитетнијег збрињавања пацијената.

Доктор Раденко Копривица из Опште болнице Мурска Собота изразио је задовољство што је био у прилици да ради са колегама из УКЦ-а Српске.

- Овдје су направљени сјајни искораци у организационом и стручном смислу, па је задовољство радити у одличним условима, који су на нивоу најбољих центара у свијету. Увјерен сам да ће се и овдје врло брзо процедуре лапароскопије рутински изводити, а ми ћемо бити ту да помогнемо - рекао је Копривица.