latinica  ћирилица
02/12/2022 |  14:17 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Арлов: Особе са инвалидитетом заслужују пажњу и помоћ свих нас

Поводом обиљжавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов честита свим особама са инвалидитетом, посебно на КиМ, њихов дан.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

- Ви сте категорија која заслужује пажњу и помоћ свих нас и да никад не осјетите да сте по било чему другачији ради своје тежине живота коју носите заједно са својим породицама. Дружећи се ових протеклих година са вама упознао сам колико је сваком човјеку само мало потребно да буде срећан, а ви то показујете на најбољи начин јер сте искрени и најсрећнији кад осјетите да нисте сами и да имате нашу помоћ и пажњу. Зато смо у потпуности и изградили Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" и посебна честика за њих да обиљеже сутрашњи празник у радости и дружењу - наводи Арлов.

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обиљежава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обиљежавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.