latinica  ћирилица
02/12/2022 |  14:56 ⇒ 14:56 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Извјештај против једног лица због прања новца

Против лица из Приједора чији су иницијали Д.Р. поднесен је извјештај Тужилаштву БиХ због сумње да је новац који је потицао из криминалне активности користио у привредном или другом пословању, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Српске.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

- Лице се сумњичи да је кривично дјело починило на начин да је новац који је потицао из криминалне активности користио у привредном или другом пословању и њиме куповао некретнине у Приједору и скупоцјена моторна возила у укупној вриједности од 268.358 КМ - наводи се у саопштењу.

С тим у вези, Суд БиХ је донио рјешење којим се одређује привремена мјера одузимања имовине ради обезбјеђења, спречавања кориштења, отуђења и располагања непокретностима против лица Д.Р. и њему повезаних лица Ј.Р. и Д.Р.

Наведена мјера се односи на два стана и земљиште у Приједору, путничке аутомобиле "ауди кју седам" и "мерцедес бенц", те два штедна рачуна.

Укупна вриједност привремено блокиране имовине износи 237.436 КМ, док ће стање на рачунима бити накнадно утврђена.

Извјештај је поднијела Управа криминалистичке полиције МУП-а Српске због сумње да је лице Д.Р. починило кривично дјело прање новца.