latinica  ћирилица
02/12/2022 |  16:01 ⇒ 18:41 | Аутор: РТРС

Стевандић: Уставни суд БиХ нелегалан и обесмишљен (АУДИО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је данас да је Уставни суд БиХ нелегална, али и обесмишљена институција јер постоје стотине одлука овог суда које у Федерацији БиХ нису проведене.


Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Он је истакао да је Република Српска способна да проводи одлуке које је донијела Народна скупштина.

Истакао је да су капацитети Републике Српске од данас знатно јачи, како у Парламентарној скупштини БиХ, тако и у свим органима и да нико не би требало да тјера Српску и њене представнике да доказују колико су способни да проводе одлуке свог парламента.

- Сигурно да ћемо процијенити, никада нисмо срљали, али смо увијек нашли начин да докажемо да сами доносимо одлуке. Уставни суд са три странца је нелегитимна институција, тако да одлуке које је донио не само у Републици Српској већ у ФБиХ, углавном нису спровођене уколико су у супротности са одлукама народа- рекао је Стевандић за РТРС.

Подсјећамо, Уставни суд БиХ одлучио је данас да Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске и Закон о допунама Закона о републичкој управи нису у складу са Уставом БиХ, те је донио одлуку да их укине.