latinica  ћирилица
02/12/2022 |  16:06 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Нова Влада опредијељена за унапређење и развој високог образовања (ВИДЕО)

У оквиру консултација за састав нове Владе Републике Српске, мандатар Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Омладинског савјета Републике Српске и Уније студената Републике Српске.
Вишковић са студентима - Фото: РТРС
Вишковић са студентимаФото: РТРС

Вишковић је изразио опредјељење нове Владе за даље унапређење квалитета и развој високог образовања, те нагласио да ће нова влада дати пуну подршку дуалном образовању у Републици Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Вишковић је рекао да је потребно извршити детаљну анализу дуалног образовања заједно са ресорним министарством и пословном заједницом, да би се сагледале потребе тржишта рада на основу којих би се израдиле уписне политике на факултетима.

Према његовим ријечима, Влада је у претходном времену дала значајну подршку побољшању студентског стандарда. Подсјетио је да је смјештај у студентским домовима у Републици Српској од ове године бесплатан за све студенте који остваре право на студентски дом, а све трошкове смјештаја студената у установама студентског стандарда сноси Влада Републике Српске.

На састанку је констатована добра досадaшња сарадња институција Републике Српске и студентских организација, а представници Омладинског савјета и Уније студената захвалили су Вишковићу на досадaшњој подршци Владе, те поздравили одлуку о увођењу бесплатног школовања на првом и другом циклусу студија.