latinica  ћирилица
02/12/2022 |  17:06 | Аутор: Агенције

УЕФА покренула истрагу против Јувентуса

Европска фудбалска унија објавила је да испитује потенцијално кршење правила о лиценцирању и финансијском фер-плеју фудбалског клуба Јувентус из Торина.
УЕФА (Фото: EPA/LAURENT GILLIERON) -
УЕФА (Фото: EPA/LAURENT GILLIERON)

- У истрази ћемо се фокусирати на могуће кршење финансијских правила. Још 23. августа је Финансијско контролно тијело УЕФА закључило споразум са Јувентусом и то на бази финансијских информација које је клуб раније послао, а које су тичу 2018, 2019, 2020, 2021. и 2022. године - саопштила је УЕФА.

- У случају да је ситуација по закључењу истраге била значајно другачија од оне када је споразум постигнут, или ако су се појавиле нове чињенице, остављамо право да раскинемо споразум, те предузмемо правну мјеру - саопштила је УЕФА.

Јавно тужилаштво у Торину покренуло је прије неколико дана тужбу против Андрее Ањелија, који је у међувремену поднио оставку, и некадашњих чланова Управног одбора Јувентуса.

Покренути поступак обухвата 11 особа за које се сумња да су између осталог фалсификовали документа о трансферу новца за играче, ометали контролу ревизије, ограничавали улазак пореских инспектора у просторије клуба.