latinica  ћирилица
02/12/2022 |  17:16 ⇒ 17:22 | Аутор: Агенције

Ван Гал: Белгија је прелијепа земља, али дошао сам да освојим СП са Холандијом

Селектор Холандије Луј ван Гал није одбацио могућност да преузме фудбалску репрезентацију Белгије по завршетку Свјетског првенства у Катару, преносе британски медији.
Луј ван Гал (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, илустрација) -
Луј ван Гал (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, илустрација)

Белгија је остала без селектора пошто је Роберто Мартинез поднио оставку, послије елиминације са Свјетског првенства у Катару.

- Белгија је прелијепа земља са веома пријатељским људима. Имају и прелијепу плажу Кноке. Већ сам мислио о томе! - рекао је Ван Гал на конференцији за новинаре.

Холандија ће у осмини финала СП играти против селекције САД.

- Овдје сам са Холандијом. Дошли смо овдје да освојимо Свјетски куп. Имамо још четири утакмице до краја. Рекао сам, ако освојимо титулу, биће и понуда, јер ово је опортунистички свијет. Видјећемо. За сада, још нисмо прваци свијета. И ако је вјеровати медијима у Холандији, нећемо ни бити - додао је селектор Холандије.

Ван Гал је рекао да ће његови играчи учинити све да елиминишу САД у осмини финала Мундијала.

- Остајем концентрисан на тај меч са Американцима. Желим да убиједим своје играче да могу да постану прваци свијета. Овдје сам већ годину и по. Ако почнем да причам о другим земљама, играчи ми неће вјеровати. Што се тиче тима САД, енергични су, имају снажне играче. Тешки су за било кога. Амерички фудбал се развија брзином свјетлости. Даћемо све од себе да их побиједимо - закључио је холандски стручњак.