latinica  ћирилица
02/12/2022 |  19:28 ⇒ 03/12/2022 | 08:54 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: СНСД у Дому народа снажно ће бранити интересе Српске

Новоизабрани делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ изјавила је да је врло важно имати контролу у Дому народа ПС БиХ како би се у тој институцији могли штитити интереси Републике Српске.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Она је истакла да делегати у Дому народа, чланови СНСД-а, имају намјеру да спроводе ставове институција Републике Српске.

Бурсаћева је за Н1 рекла да је веома важно за Републику Српску да њени легитимни представници, у овом случају четири делегата из СНСД-а, имају контролни пакет јер се институције Српске не могу ослонити на опозицију када је ријеч о виталним националним интересима Републике Српске.

Она је истакла да је предсједник СНСД-а Милорад Додик и на крају овог изборног циклуса показао да је највећи лидер и политичар, као и креатор процеса.

- Оно што је он најавио прије неколико дана признајем мени је у том тренутку изгледало мало проблематично, али успио је окупити највећи број посланика. Он је показао да зна шта ради и зна руководити процесима. Има иза себе јаку странку, са лојалним људима који су ту да га подрже. Желимо окупити што више политичких снага око онога што радимо јер добро је када у кризним временима имате већину на свим нивоима - навела је Бурсаћева.

Она је прокоментарисала да гласачки листић у Народној скупштини Републике Српске није споран, већ да је очигледно неважећи.

- Неко од тих посланика јасно га је направио неважећим. Показало се да СДС није сигуран у властите редове. Видите шта се дешавало са СДС-ом и ПДП-ом, да су доминатне фигуре изашле са чврстим ставом против својих странака. СДС није имао повјерење да ће његови људи гласати како је договарано па су се осигурали са гласовима из Покрета за државу - сматра Бурсаћева.

Она сматра да Централна изборна комисија БиХ неће себи дозволити да провјерава не/регуларност тог листића.

Коментаришући могућност формирања власти са странкама такозване "осморке", Бурсаћева је навела да је добро да сада нису "дочекани са условима", како је било у прошлом мандату када су СДА и ДФ пред СНСД постављали немогуће услове који су противе закону.