latinica  ћирилица
02/12/2022 |  20:49 ⇒ 22:12 | Аутор: РТРС

Дјеца са КиМ у И.Н.Сарајеву бодре Србију

За репрезентацију Србије у Источном Новом Сарајеву вечерас заједно навијају дјеца са Косова и Метохије и Републике Српске.
Дјеца са Косова и Метохије и Српске навијају за Србију - Фото: РТРС
Дјеца са Косова и Метохије и Српске навијају за СрбијуФото: РТРС

Пренос фудбалске утакмице Србија - Швајцарска у Културном центру Источно Ново Сарајево будним оком прате дјеца из Косовске Каменице и њихови домаћини, ученици музичке секције Основне школе "Петар Петровић Његош" из Источне Илиџе.

Основци из Косовске Каменице и Источне Илиџе сутра ће, у Култуном центру Источно Ново Сарајево, од 18, 00 часова одржати хуманитарни концерт "Ми смо дјеца неба", у организацији Црвеног крста Источна Илиџа. Новац који пркупе на хуманитарном концерту намијењен је за помоћ дјеци са Косова и Метохије.

И на овај начин исказана је нераскидива веза дјеце са Космета и Српске која траје већ више од десет година кроз пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске". Овим пројектом, више од 6.000 дјеце са Космета боравило је код својих вршњака у 37 општина и градова Републике Српске, у организацији бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији.