latinica  ћирилица
03/12/2022 |  14:30 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Убиство младића у Бањалуци узнемирило грађане

Кривично дјело tешко убиство у којем је смртно страдао младић А.Б. из Бањалуке трагични је догађај који је узнемирио све грађане у Републици Српској, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић похвалио је полицијске службенике Полицијске управе Бањалука који су у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом Бањалука за мање од 24 часа пронашли и идентификовали починиоца овог тешког кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

- Нажалост, поједини медији су објавом снимка самог чина убиства страдалог не само објавили детаљ истраге, већ и додатно узнемирили и згрозили јавност. Нико из Полицијске управе Бањалука није дао сагласност иједном медију за објаву овог снимка, што је у датом тренутку само усложило тренутну ситуацију. Истовремено, у жељи за сензационализмом прекршени су сви етички кодекси новинарске бранше - поручују из МУП-а Српске.

Из МУП-а Српске позивају све представнике медија да се подсјете основних принципа новинарства, а то су објективност, истинитост и етичност.