latinica  ћирилица
03/12/2022 |  15:51 ⇒ 21:16 | Аутор: СРНА

Пацијент хеликоптером транспортован из Бањалуке у Београд

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и медицинско особље Универзитетског клиничког центра Републике Српске успјешно су извршили ваздушни медицински транспорт педесетосмогодишњег пацијента у Ургентни центар у Београду ради хитног оперативног захвата, изјавио је директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић.
Хеликоптерски сервис, илустрација -
Хеликоптерски сервис, илустрација

Захваљујући хитној интервенцији Хеликоптерског сервиса, љекара и медицинских техничара УКЦ-а, пацијент чији су иницијали К.А. превезен је у Ургентни центар у Београду, гдје је успјешно оперисан.

Кустурић је навео да је пацијент са дијагнозом дисекција торако-абдоминалне аорте упућен на хитни оперативни захват на Ургентни центар Србије, гдје је операција трајала седам часова.

- Успјешно је оперисан јер је захваљујући хитном ваздушном медицинском транспорту стигао на вријеме у Београд - рекао је Кустурић за Срну.

Ваздушно медицински транспорт, како је навео, изведен је јуче по изузетно сложеним метеоролошким условима, по свим аспектима летачке струке.

- Захваљујући великој пожртвованости свих припадника Хеликоптерског сервиса и УКЦ-а, укључених у овај транспорт, по изузетно захтјевним и сложеним метеоролошким условима, успјешно је извршен 64. ваздушно-медицински транспорт у овој години, на задовољство свих учесника са поносом да је спасен још један живот - навео је Кустурић.