latinica  ћирилица
03/12/2022 |  20:42 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

Расписане међународне потјернице за тројицом осумњичених за трговину дрогом

Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона расписало је међународне потјернице за вођом криминалне групе Дином Музаферовићем /36/ и још двојицом осумњичених за неовлаштену производњу дроге.
МУП УСК (Фото: vladausk.ba) -
МУП УСК (Фото: vladausk.ba)

На основу наредбе Кантоналног суда Бихаћ, осим за Музаферовићем, рођеним у Великој Кладуши, потјернице су расписане и за Огњаном Кокићем /40/, рођеним у Сарајеву, те Едином Балићем /36/, рођеним у Великој Кладуши.

Ријеч је о члановима групе, од којих су поједини ухапшени у акцији кодног назива "Ескобар" у јулу прошле године, када је на подручју Велике Кладуше, у посебно изграђеном кампу пронађено око 6.000 садница марихуане, пренијели су федерални медији.

Вијеће Кантоналног суда у Бихаћу изрекло је 17. новембра пресуду којом је чланове организоване групе из акције "Ескобар" Мурата Диздаревића, Армина Сефића и Нермина Балића неправоснажно осудило на јединствене казне затвора у трајању од пет година и шест мјесеци, а Алмира Пехлића на шест година, саопштено је је из Тужилаштва УСК.

Кантонални суд у Бихаћу 2. новембра члана ове организоване групе Дарка Јовановића неправоснажно је осудио на јединствену казну затвора у трајању од четири године и шест мјесеци након што је на рочишту признао кривицу.

Организатор групе је Дино Музаферовић, а чланови су и Един Балић, Маја Бандука и Огњан Кокић, навели су из Тужилаштва.