latinica  ћирилица
04/12/2022 |  10:06 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија и српски народ поносе се војним ветеранима

Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом Дана војних ветерана, у којој је истакао да су они понос Србије и српског народа и узор генерацијама које поштују храброст и патриотизам, као и достојанство са којим се носи униформа и грб Србије.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr)

Нагласивши да је цијела историја Србије била дуг и мукотрпан пут пут до слободе и борба за њено очување, Вучић је поручио да су војници, без обзира на вијек у којем су живјели и бранили огњишта, ходили стазама до побједе како би Србија могла поново да се уздигне, поносна и слободна, каква је увијек и била, саопштила је прес служба предсједника Србије.

- Настављајући традицију старих ратника Војске Краљевине Србије, избором овог датума за Дан војних ветерана обезбиједио се континуитет са ветеранима из времена 1912. године, када је Краљевина Србија, као модерна држава, ангажовала дио свог становништва у рату и све материјалне и финансијске резерве уз стварање Балканског савеза са својим сусједима - навео је Вучић.

Он је додао да је нација захвална свим генерацијама ратника који су преко ноћи остављали куће и имања како би обукли своје часне униформе и бранили оно што је и данас најсветије.

- Србија никада неће посустати у борби за боље сутра, вјечно памтећи и клањајући се жртвама које су војни ветерани поднијели - нагласио је Вучић.