latinica  ћирилица
04/12/2022 |  10:08 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Додик: Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути (ВИДЕО)

СНСД-ови делегати ће у Дому народа БиХ наступити одлучно и конструктивно и избором наша четири делегата, Републици Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик -
Милорад Додик

- У седмици иза нас Народна скупштина изабрала је делегате у Дом народа БиХ. Изабрано је и Вијеће народа и тиме смо обавили важан посао, чиме су створени услови за даље формирање Владе Републике Српске - објавио је Додик на свом Твитер налогу.

Додик је навео да је на састанку мандатара Радована Вишковића и делегације СНСД-а разговарано о програму рада нове владе.

- СНСД би требало да има 10 министарстава у новој влади. Примарни задатак нове владе биће да ангажује све снаге да се очува стабилност и дају адекватни одговори на предстојеће економске изазове - написао је Додик.

Предсједник Додик подсјетио је да се ове седмице састао с европским комесаром Оливером Вархељијем.

- У отвореном разговору добио сам обећање да ће бити одблокирана средства ЕУ Републици Српској, што је веома добра вијест за нас. Тиме ће бити омогућен наставак изградње на коридору 5 це од Добоја до Вукосавља - рекао је Додик.

Такође, навео је и да се састао и с амбасадором Републике Турске Садиком Бабуром Гиргином и изразио наду да ће коначно почети изградња ауто-пута Београд - Сарајево.

Додик је напоменуо и да је отворена нова зграда Општинске управе у Котор Варошу, чиме су створени много бољи услови за рад свих запослених, али и пружање услуга грађанима.

- Радну недјељу завршио сам подршком нашој репрезентацији у дворани "Борик", гдје је на величанствен начин приређено праћење Мундијала - закључио је Додик.