latinica  ћирилица
04/12/2022 |  10:45 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Захарова: За Москву неприхватљив нуклеарни рат

Изјава замјеника америчког државног секретара за политичка питања Викторије Нуланд да Русија није прибјегла употреби нуклеарног оружја у Украјини због "упозорења" Запада представља покушај пребацивања кривице, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Марија Захарова (Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Захарова је подсјетила да је Москва више пута истакла да је нуклеарни рат неприхватљив.

Она је скренула пажњу на изјаву Нуландове листу "Украјинска правда" да је руски предсједник Владимир Путин одлучио да не прибјегне употреби нуклеарног оружја наводно због "оштрих упозорења" других држава, као и због неприхватљивости удара на енергетску инфраструктуру.

- Нуландова је још једном побиједила саму себе - прво је преко сопствених контролисаних медија и истраживачких центара надувала тему о нуклеарној пријетњи из Русије, а сада покушава да кривицу свали тамо гдје јој је мјесто - наводно се нуклеарни Армагедон није догодио због "оштрих упозорења" Запада, а не зато што то нико са ове стране границе није планирао - написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Када је ријеч о "неприхватљивости удара на енергетски систем", Захарова наводи да није на Нуландовој да учи свијет.

- Погледајте колико су електро-мрежа уништиле САД, или још боље, колико електро-мрежа су САД и НАТО заједно уништили - додала је Захарова, пренио је ТАСС.