latinica  ћирилица
04/12/2022 |  11:14 ⇒ 11:15 | Аутор: РТРС

Селак: Српска изнад свих подјела

Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак позвао је све представнике парламентарних странака из Републике Српске да интересе српског народа у Републици Српској ставе изнад својих личних и страначких интереса, јер је то једини начин и за опстанак Српске и за истински напредак друштва.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Селак је истакао да "национално јединство и заједнички рад на реализацији националних интереса морају представљати заједнички циљ свима којима је истински стало до Српске".

- Наш задатак, као изабраних представника народа, јесте да радимо на том да српски народ има јединствен политички став и заједничке интересе и циљеве на чијој реализацији ћемо сви да радимо. СПС је спремна да учествује у извршној власти и да својим радом и залагањем допринесе опстанку и развоју Српске. Национално јединство и заштита интереса Српске су од изузетне важности у овим тешким временима и са тим не смије бити калкулација. Опстанак Српске и заштита наших интереса су изнад свих политичких и идеолошких разлика и очекујем да то прихвате сви они којима је народ дао повјерење - поручио је Селак.

Он је такође честитао предсједнику Покрета Социјалиста Александру Вулину именовање на мјесто директора Безбједносно информационе агенције, те нагласио да је именовање доказаног патриоте и пријатеља Српске један од позитивних сигнала које Република Српска треба да прати.

- Безбједност Србије значи и безбједност региона и безбједност Републике Српске. Именовање доказаног патриоте и заштитника интереса српског народа Александра Вулина на позицију директора БИА је још један позитиван догађај за Српску и мислим да треба да пратимо политику наше матице у безбједносним питањима - поручио је Селак.