latinica  ћирилица
04/12/2022 |  11:28 ⇒ 11:29 | Аутор: СРНА

Вучевић: Војни ветерани очували континуитет државности српског народа

Министар одбране Србије Милош Вучевић упутио је честитку поводом Дана војних ветерана, истичући да се обиљежавањем овог датума његују традиције старих ратника Војске Краљевине Србије, који су очували национални идентитет и континуитет државности српског народа и Војске, вођени вјером у ослобођење Србије.
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE) -
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE)

Вучевић је истакао да су борци тада доказали да се јединством, храброшћу и упорношћу све може постићи и да војни ветерани, његујући традиције старих ратника Војске Краљевине Србије, на најбољи начин показују да су успомена на претке и историја коју национални понос и да не смију бити заборављене, саопштило је Министарство одбране Србије.

- У жељи да више никада не будемо приморани да оружјем бранимо нашу отаџбину од непријатеља, клањамо се пред сенима оних којих више нема и кажем вјечно хвала свим ветеранима на жртвама које су поднијели уз обећање да оне нису биле узалудне. Њихов дух наставиће вјечно да живи кроз потомке - навео је Вучић.

Дан војних ветерана у Србији се обиљежава 4. децембра на дан када је прије 110 година потписано примирје између савезника, међу којима је била и Србија, и Отоманске царевине, која је поражена у том сукобу.

Тада је бригу о ветеранима и њиховим потребама преузело Министарство војно у оквиру Владе Краљевине Србије.