latinica  ћирилица
04/12/2022 |  15:32 | Аутор: СРНА

Лаловић: Истина закопана и завијена у сарајевски мрак

Апелационо вијећа Суда БиХ је ослобађањем оптужених за убиство војника ЈНА у Великом парку у Сарајеву 1992. године закопало и завило истину у сарајевски мрак из кога се не види нимало свјетла, рекла је Срни Јела Лаловић, сестра Влајка Голубовића жртве овог злочина.
Јела Лаловић - Фото: СРНА
Јела ЛаловићФото: СРНА

Лаловићева је истакла да је овом пресудом за злочине почињене 22. априла 1992. године у центру Сарајева, поново стављена со на рану породица и да је одавно јасно да се овај стравични злочин не жели расвијетлити, нити да је било коме стало да буду пронађене кости осам убијених резервиста ЈНА.

- Комплетно суђење у предмету "Велики парк" је фарса. Затечена сам мада нисам изненађена и одмах сам видјела да је то бацање прашине у очи породицама погинулих и ништа више. Нисмо ни очекивали да ће осудити Драгана Викића и све који су сједили у оптуженичким клупама - изјавила је Лаловићева, која дуже од 30 година тражи посмртне остатке брата Влајка.

Она је навела да нема никакве информације о томе због чега је убијен и да све мање вјерује да ће његове кости икада наћи.

- Назови суђење је само додатно продубило ране. Нису нам дали ни информацију гдје су кости мога брата и осталих које нису нађене и све што смо чули су приче "рекла-казала". Побијени су у Великом парку и након убиства стрпали су их у некакву приколицу и одатле су одвезени, то је речено и на суђењу, да би на крају дошли у ситуацију да се на крају ништа не зна - рекла је Лаловићева за Срну.

Она је додала да нико није крив, а да је младост побијена и да је ништа више није јасно.

Лаловићева је навела да јој је мајка умла прије пет година и да није дочекала да сазна шта јој је са сином Влајком и гдје су му кости.

- Пресвисла је од туге. Чекала је и надала се да ће макар за живота моћи отићи на гроб свог сина, али није дочекала - испричала је Лаловићева.

Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић заробљени су и убијени 22. априла 1992. године.

Апелационо вијеће Суда БиХ одбило је жалбу Тужилаштва БиХ на првостепену судску одлуку којом је Драган Викић ослобођен оптужби за убиство заробљених припадника ЈНА у сарајевском Великом парку 22. априла 1992. године, потврдила је Викићев адвокат Адна Добојлић.