latinica  ћирилица
04/12/2022 |  18:07 ⇒ 05/12/2022 | 08:42 | Аутор: РТРС

Предложен притвор осумњиченом за убиство Богдановића

Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је данас притвор за Далибора Мандића, осумњиченог за убиство 28-годишњег Бањалучанина Ариела Богдановића.
Осумњичени за убиство Богдановића спроведен у Тужилаштво - Фото: РТРС
Осумњичени за убиство Богдановића спроведен у ТужилаштвоФото: РТРС

Портпаролка бањалучког Окружног јавног тужилаштва Маја Ђаковић Видовић рекла је за РТРС да је приједлог за одређивање мјере притвора упућен бањалучком Окружном суду.

- Поступајући тужилац је након испитивања осумњиченог лица Далибора Мандића (1986) из Бањалуке, упутио данас приједлог за одређивање мјере притвра Окружном суду у Бањалуци, због постојања основане сумње да је 2. децембра ове године, око 19.40 часова у Улици Булевар српске војске у Бањалуци, употребом ножа починио кривично дјело тешко убиство на штету Ариела Богдановића из Бањалуке - рекла је Видовићева.

Она је појаснила да је тужилац предложио одређивање мјере притвора због постојања опасности од бјекства осумњичееног, нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело, те из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице.

- Такође, пуштање на слободу осумњиченог резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда, односно узнемирењу јавности - додала је Видовићева.

Она је рекла да ће о овом приједлогу одлучити судија за претходни оступак бањалучког Окружног суда.