latinica  ћирилица
05/12/2022 |  07:18 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Данас два меча осмине финала СП: Хрватска - Јапан и Бразил - Јужна Кореја

Трећи четвртфинални пар на Мундијалу у Катару добићемо данас. У првом сусрету дана састају се Хрватска и Јапан, док ће у вечерњем термину на терен Бразил и Јужна Кореја.
Стадион у Катару (Фото:  EPA-EFE/Noushad Thekkayil, илустација) -
Стадион у Катару (Фото: EPA-EFE/Noushad Thekkayil, илустација)

Хрватска репрезентација трећи пут у историји игра нокаут фазу Свјетског првенства. У претходна два пута стигли су до трећег мјеста и финала. У хрватском табору поручују да екипа мора бити веома опрезна, да у меч морају ући на највишем нивоу и да не смију допустити никаква опуштања. С друге стране, навијачи и хрватска јавност очекују сигуран пролаз.

С друге стране, Јапан је направио два највећа изненађења на турниру, савладавши прво Њемачку, потом и Шпанију. Јапанци не желе на томе да стану и најављују и пролазак у четвртфинале.

Бразил у меч с Јужном Корејом улази као велики фаворит, али велике проблеме имају с повредама. Против Камеруна повреде су задобили Габриел Жезус и Алекс Телес и за њих је Свјетско првенство завршено. Упитни су још и Данило и Алеx Сандро. А пред меч са Корејцима селектор Бразила Тите саопштио је добру вијест за навијаче – Нејмар се враћа у екипу и биће у саставу за меч осмине финала.

Корејци се не задовољавају само проласком у нокаут фазу. Свјесни су да играју против првог фаворита на шампионату, али и вјерују да могу до четвртфинала.

Први на терен ће Хрватска и Јапан, који свој меч играју од 16 часова, док од 20 часова играју Бразил и Јужна Кореја.